Gündem Flaş Gazetesi
 
Anasayfa
Ankara
Gündem
Siyaset
Özel Haber
Dedi-Kodu Kazanı
Dünya
Kültür-Sanat
Röportaj
Görüntülü Haber
Müzik-Video
Sağlık
Spor
Büyük Tahmin
Okuyucu Diyorki
Altındağ
Ayaş
Çankaya
Çubuk
Gölbaşı
Etimesgut
Eryaman
Elvankent
Keçiören
Mamak
Sincan
Yenimahalle
Yenikent
Pursaklar
Elmadağ
Ekonomi-Para
Evren
Kazan
Linkler
Künye
İletişim

 Çok Okunanlar


 Anket
Anayasa Değişikliğiyle İlgili REFERANDUMDA Oyunuz
Evet
Hayır
Kararsızım
Diğer Anketler


 Haber Bülteni

Günlük haber bültenimize
üye olmak için e-postanızı kaydedin

Ekle Çıkart

 Hava Durumu  



İstek, öneri ve eleştirileriniz için
için TIKLAYINIZ


  Pişmiş Kelle!
  Yaşar ÖZDEMİR yasar@flasgazetesi.com.tr 


Pişmiş Kelle!

Bu yazımda herkesin düşündüğü ama dile getirmeye hiç kimsenin cesaret edemeyeceği bir toplumsal yarayı dile getireceğim.

Neydi o günler,

Bir köye veya beldeye bir milletvekili geldi mi. Köylü adeta yarışa girer ona kuzular kesilir, ziyafet sofraları döşenirdi.

Bir belediye başkanı için de aynı şey.

Belediye Başkanları o şehrin en emin insanlarıdır. Hatta tarihimiz onlara Şehr-ül Emin adını bile vermiştir.

Bu duruş Anadolu insanının seçilmişlere olan saygısının göstergesi idi. Aynı zamanda da demokrasiye olan bağlılığı ve saygısı idi. Ne oldu, ne değişti de artık o günler yaşanmıyor.

Hatta onları gördüğünde artık rahatsız bile oluyor, maneviyatımızın zarar gördüğünü bile hissediyoruz. Değişen ne idi? Demek ki Aynı Anadolu insanının gözünde de gönlünden de düşüldü. Neydi bunun en büyük sebebi? Ne olacak bir değil iki değil. Gün geçmiyor ki bir seçilmişin bir haksızlığına şahit olmayalım. Gün geçmiyor ki herhangi birisinin hırsızlığına, yolsuzluğuna şahit olmayalım.

Bu yaşananlar kamu vicdanında öyle bir psiko travma yarattı ki. Artık onarımının bile mümkün olamayacağı gibi görünüyor.  Yani bu adamlar bindiği dalı kestiler.

Artık o ihtişamlar çoook gerilerde kaldı.

Adamlar öyle pişkin öyle pişkin ki hiçbir olumsuzluk onları ürkütmüyor, düşündürmüyor nerelerden nerelere geldik diye.  Hatta bir çoğumuz onlarla bir arada bulunmamak için onların gitme ihtimalinin olduğu törenlere ve açılışlara gitmiyoruz bile.

Nasrettin hoca uzak köylerden birinden evlenir. Eşi ilk defa başka bir memlekete gitmektedir ve yabancı bir ortama geldiğinin farkında olduğu için hoca ya sorar. “ Hoca malum ya ben burada yabancıyım. Senin kimlerle görüşüp görüşmediğini henüz bilemiyorum. Bana söyler misin? Kiminle görüşüp, kiminle görüşmeyeyim.” Hoca da cevabı vermekte hiç tereddüt etmez. “ Hanım bene görünme de kime görünürsen görün.” Der.

Şimdi neden o tip ortamlara gitmediğimizi daha iyi anlıyorsunuz değil mi?

Yalnız belediye başkanlarından bir ricamız var.

Şöyle kandil gibi, bayram gibi manevi değeri yüksek olan günlerde o güzelim duyguları istismar edip, siyasi emellerine alet etmemeleri için onlardan rica ediyoruz.

Şehrin en işlek yerlerindeki reklam ve ilan panolarına sırıtık, sırıtık pozlarla kutlama posterleri asmasınlar. Milletin parasıyla millete kendi reklamlarını yapmasınlar. Reklamlarını hizmetleriyle yapsınlar.

Millet pişmiş kelleye o kadar hasret değil ki. Eğer canımız pişmiş kelle çekerse nereden alacağımızı çok iyi biliyoruz.

Bu milleti rahat bırakın olur mu?

Düşün yakamızdan olur mu?

Tarih : 07.03.2010

:: Yazarın Diğer Yazıları
  Aferin Sincan Belediyesi! 17.06.2010 
  Köpeksiz Köy Buldular Değneksiz Geziyorlar 02.06.2010 
  Bahtsız Şehir Etimesgut! 20.04.2010 
  Halka Rağmen Haaa!.. 05.04.2010 
  Krizden Kurtulmak İçin Yerli Malı 24.01.2010 
  Rezalet Diz Boyu! 22.01.2010 
  Erkeklerin, Kadınlardan Ricasıdır 07.01.2010 
  Yalakalık ve İkiyüzlülük! 30.12.2009 
  Sudan Sebeplerle! 22.12.2009 
  Ben Uyuyorum! Lütfen Uyandırma! 21.11.2009 
  Eyy Ulular Hepinizden Özür Diliyorum 22.10.2009 
Filiz POYRAZ
Cümle-i Divit (2) 
İbrahim KESKİN
Türk Toplumu İkiye Bölündü 
Ömer ERBAŞ
Kılıçdaroğlu'nun Kadınları 
Nevzat Laleli
Referandumda Ne Diyelim? (2) 
Narin TENEKECİ
Kaybolan Bayramlar 
Mehmet ÖZMEN
ARTIK KENDİME AKP’ Yİ ÖRNEK ALIYORUM!  
Ali Bilir
12 EYLÜL 
Nuriye TUNA
İmkan Varken! 
Yaşar ÖZDEMİR
Aferin Sincan Belediyesi! 
Nergiz ÖZDEMİR
Aşk'a Cesaret! 
TÜM YAZARLARIMIZ




 Dünden Kalan
Mitinge Gitmedi Diye İşinden Kovulmuş
Ankaralıları MOBESE Kamera Gerdi
Referandum Öncesi İlginç Olaylar!
Öğrenciler Bu Habere Çok Sevinecek
Ankara Su Tasarrufuna Alıştı
Ankara Valiliği'nde Bayramlaşma Yapıldı
Miting Rekoru Kılıçdaroğlu'nda
Devlet Kurumlarına Güven Azaldı
Sınavlar ÖSYM'den Alınıyor
Şekil Değiştiren İnsansız Uçak
Gazetecilere Gri Pasaport
Bahçeli, Bayramda Partililere Seslendi
KPSS'de Dört Kişi Tutuklandı
Bayramınız Kutlu Olsun
Hayır Diyen CHP’liye Dayak
 Döviz Kurları
Dolar $ Euro €
Alış 1.5129 1.9272
Satış 1.5022 1.9166

Bizimle Çalışmak İster misiniz? | Künye | E-posta: bilgi@flasgazetesi.com.tr
Teknik Destek Turna Medya
Anasayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle

Copyright © 2005-2009 Flaş Gazetesi
Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz!
Flaş Gazetesi basın ahlak ilkelerine uymaya söz vermiştir.
238 kişi şu an sitemizde haber okuyor...
Sitemiz Cihan Haber Ajansı üyesidir.