Gündem Flaş Gazetesi
 
Anasayfa
Ankara
Gündem
Siyaset
Özel Haber
Dedi-Kodu Kazanı
Dünya
Kültür-Sanat
Röportaj
Görüntülü Haber
Müzik-Video
Sağlık
Spor
Büyük Tahmin
Okuyucu Diyorki
Altındağ
Ayaş
Çankaya
Çubuk
Gölbaşı
Etimesgut
Eryaman
Elvankent
Keçiören
Mamak
Sincan
Yenimahalle
Yenikent
Pursaklar
Elmadağ
Ekonomi-Para
Evren
Kazan
Linkler
Künye
İletişim

 Çok Okunanlar


 Anket
Anayasa Değişikliğiyle İlgili REFERANDUMDA Oyunuz
Evet
Hayır
Kararsızım
Diğer Anketler


 Haber Bülteni

Günlük haber bültenimize
üye olmak için e-postanızı kaydedin

Ekle Çıkart

 Hava Durumu  



İstek, öneri ve eleştirileriniz için
için TIKLAYINIZ


  Özgürlük, Özgürlükleri Kısıtlayamaz
     


Özgürlük, Özgürlükleri Kısıtlayamaz

Demokrasinin vazgeçilmezi olan Medya sektörü, her geçen gün daha fazla gelişmekte, başta çok sesliliğin sağlanması ve halkın haber alma hakkı  olmak üzere temel bazı görevleri yerine getirmektedir. 

Dünyanın bütün gelişmiş demokrasilerinde medyanın özgür ve bağımsız olduğu gözlenirken, demokratik gelişmenin daha düşük olduğu ülke ve toplumlarda ise medyanın aynı şekilde özgür olmaması dikkat çeker. Bu nedenle bir ülkelerin gelişmişlik seviyesine bakılırken, basının ne kadar özgür olduğu da kriter olarak ele alınır. 

Türkiye’de de tarihi yüz yılı aşan medya kurumlarının varlığı  yanında, başta sansür olmak üzere basın üzerindeki denetim ve baskılarla mücadele edilen ve yüzyıla ulaşan bir süreç  vardır. Basın özgürlüğü anlamında 2004 yılında çıkarılan 5187 sayılı Basın Kanunu ile yeni bir aşamaya geçilmiş ve bugüne kadar tarafların da kabul ettiği şekilde, ‘en özgürlükçü’ basın yasası olarak yürürlüğe girmiştir. Hatta sivil meslek kuruluşları tarafından bu yasa ‘Avrupa’nın en özgürlükçü basın yasası’ olarak ta zikredilmektedir. Çünkü hazırlık aşamasında meslek kuruluşları, akademisyenlerin yanı sıra uygulayıcılarında katıldığı bir ön çalışma yapılmıştır. 

Ancak basın özgürlüğünün sağlanması çabalarına rağmen yine medya içinde ve medya ile toplum ilişkilerinde de zaman zaman sorunlar ortaya çıkmaktadır. Medyada neredeyse sürekli bir eleştiri almış başını gitmiştir. Basının Özgür ve bağımsız olmadığı şeklinde bir takıp haber ve yazılar sürekli bir takım yerler tarafından yazıla gelmiştir. Hâlbuki özgürlükler kullanılırken bir başkasının hak ve hürriyetini yani özgürlüğünü kısıtlayamaz. Özgürlüklerin olduğu yerde karşılıklı haklara ve hürriyetlere saygı vardır. Hiç bir özgürlük başkası için bir baskı oluşturmamalıdır.  

Özellikle bireysel özgürlüklerin daha fazla geliştirilmeye çalışıldığı bu dönemde medya özgürlükler hususunda daha hassas olmalıdır. Bireysellikten ve nefsilikten uzak toplumun ihtiyaç duyduğu birlik, beraberlik, kardeşlik, sevgi, saygı ve ortak yaşama sevincine karşı yapıcı ve kaynaştırıcı olmalıdır. 

Toplum olarak yıllarca aynı duygular içinde milli ve manevi değerlere sahip vatanı için, bayrağı için, mukaddesatı için, ülkenin gelişip ilerlemesi için bir arada yaşamış ve birliktelikten yedi düvele karşı dim dik ayakta durmuş bir milletiz. Bu birlikteliklerde o zamanki iletişim araçları olan gazetelerde, basın mensupları da milletimiz için, bağımsızlığımız için tek vücut olmuşlardır. 

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ifade  ettiği gibi,  

“Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez;  

Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez”  

Bir millete ayrımcılık fikirleri girmeden düşman giremez, millet bir, beraber oldukça, kalpler aynı birlik ve beraberlik duygularıyla heyecanla çarptıkça o milleti top, tüfek sindiremez. 

Doğuştan verilen hak ve özgürlüklerle, yasal haklarımızla medyamızla ama her şeyimizle bir ve beraberlik içinde olmalıyız. Özgürlükler asıl o zaman özgür olur.

Tarih : 14.03.2010

:: Yazarın Diğer Yazıları
  Türk Aile Yapısına Ne Oldu? 24.01.2010 
  Eli Öpülesi Öğretmenler! 23.11.2009 
  Denetim Sorunları 29.10.2009 
  Yerel Medya Ve Sorunları 01.10.2009 
  Öldüren Öldürene 14.06.2009 
  Benden Söylemesi 28.05.2009 
  Şiddetin yerini Sevgi alsın. 22.05.2009 
  Geçilemedi! Buradayız 28.04.2009 
  Boşver Sen Türkülerini Söyle 21.01.2009 
Filiz POYRAZ
Cümle-i Divit (2) 
İbrahim KESKİN
Türk Toplumu İkiye Bölündü 
Ömer ERBAŞ
Kılıçdaroğlu'nun Kadınları 
Nevzat Laleli
Referandumda Ne Diyelim? (2) 
Narin TENEKECİ
Kaybolan Bayramlar 
Mehmet ÖZMEN
ARTIK KENDİME AKP’ Yİ ÖRNEK ALIYORUM!  
Ali Bilir
12 EYLÜL 
Nuriye TUNA
İmkan Varken! 
Yaşar ÖZDEMİR
Aferin Sincan Belediyesi! 
Nergiz ÖZDEMİR
Aşk'a Cesaret! 
TÜM YAZARLARIMIZ




 Dünden Kalan
Mitinge Gitmedi Diye İşinden Kovulmuş
Ankaralıları MOBESE Kamera Gerdi
Referandum Öncesi İlginç Olaylar!
Öğrenciler Bu Habere Çok Sevinecek
Ankara Su Tasarrufuna Alıştı
Ankara Valiliği'nde Bayramlaşma Yapıldı
Miting Rekoru Kılıçdaroğlu'nda
Devlet Kurumlarına Güven Azaldı
Sınavlar ÖSYM'den Alınıyor
Şekil Değiştiren İnsansız Uçak
Gazetecilere Gri Pasaport
Bahçeli, Bayramda Partililere Seslendi
KPSS'de Dört Kişi Tutuklandı
Bayramınız Kutlu Olsun
Hayır Diyen CHP’liye Dayak
 Döviz Kurları
Dolar $ Euro €
Alış 1.5129 1.9272
Satış 1.5022 1.9166

Bizimle Çalışmak İster misiniz? | Künye | E-posta: bilgi@flasgazetesi.com.tr
Teknik Destek Turna Medya
Anasayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle

Copyright © 2005-2009 Flaş Gazetesi
Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz!
Flaş Gazetesi basın ahlak ilkelerine uymaya söz vermiştir.
229 kişi şu an sitemizde haber okuyor...
Sitemiz Cihan Haber Ajansı üyesidir.