Murat Köse, Mansur Yavaş'ın 4 Yılını Değerlendirdi

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) AK Parti Grup Başkan Vekili Murat Köse, ABB Meclis Başkan Vekili Fatih Ünal ile birlikte Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin boşa geçen 4 yılını değerlendirdi.

Siyaset Yayın: 13 Haziran 2023 - Salı - Güncelleme: 13.06.2023 10:43:00
Editör - Editör
Okuma Süresi: 15 dk.
1508 okunma
Takip EtGoogle News

Başkan Murat Köse, Musiki Muallim Mektebi’nde düzenlenen basın toplantısında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a sert eleştirilerde bulundu.

Özellikle şiddetli yağış ve selle mücadele eden Ankaralıların Büyükşehir ve Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından yalnız bırakıldığına dikkat çeken Başkan Murat Köse, “Göreve gelmesinin üzerinden 4 yıldan fazla bir zaman geçmesine rağmen gözle görülür hiçbir icraati olmayan Ankara Belediye Başkanı, su baskınları konusunda da sınıfta kaldı. ASKİ’de 4 yılda yaklaşık 25 milyar olan bütçesine ilaveten, belediye meclisinden istedikleri her krediye izni vermemize rağmen, ki 8 milyardan fazla bir bütçedir bu, DSİ’nin uyarılarına karşı herhangi bir önlem almamıştır. Tamamen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’nın ilgisizliği ve beceriksizliği ile işleri eline yüzüne bulaştırarak alt yapı konusunda bir milim ilerleme kaydedememiştir. Geçen yıl oluşan sellerde can kaybı yaşanmasına rağmen bu durum, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’nı hiç etkilememiştir. İlk yıllardan itibaren bu konuda biz de belediye meclisinde, mazgallardaki sorundan bahsederek, mazgalların ve ızgaraların düzenli temizliklerinin yapılmadığını, bunun sonucunda tıkanmalar olduğunu, bunun taşkınlara ve sellere sebep olduğunu defalarca dile getirmiştik. Hiçbir mazeret başarının yerini tutamaz. Mazgalların ve ızgaraların düzenli temizlenmemesi ile birlikte alt yapılar çalışamaz hale gelerek sel sularının tahliyesi yapılmamakta ve taşkınlara yol açmaktadır. Asfalt atarken mevcut mazgalların da kapatıldığı tespitleri vardır. İlgisiz belediye başkanıyla ve liyakatsiz kadrolarla bugünlere geldik… Ankaralı sellerle boğuşurken, mansur yavaş nerede? geçen yıl Eskişehir’deydi. Bu yıl nerede? Şehrül emin olması gereken başkan, böyle bir yoğun yağışın yaşandığı zaman nerede?” dedi.

 

“ROZETSİZ BAŞKAN İL İL GEZEREK SİYASET YAPTI”

Ankara Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Murat Köse, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın Ankaralının sel sorunu ile ilgilenmek yerine CHP rozetini takarak seçim çalışmalarına katıldığını söyledi. Yavaş’ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olmadan önce sarfettiği “Rozetsiz Başkan” söylemlerini hatırlattı. Başkan Murat Köse, “Ankaralıların durumu ile Mansur Yavaş hiç ilgilenmedi, varsa yoksa kişisel ikbaliydi onun için. Halbuki 2019 seçimlerinde ne demişti, nasıl söz vermişti Mansur Yavaş, Rozetsiz Belediye Başkanı olacağını, siyaset yaparak il il gezmeyeceğini, vatandaşını ayırmadan hizmet edeceğine dair söz vermişti. Bu konuda da maalesef sözünü tutmadı ve il il gezerek siyaset yaptı, CHP’nin adayı olan Sayın Kılıçdaroğlu için oy toplamak için çalıştı” ifadelerini kullandı.

ABB AK Parti Grup Başkan Vekili Murat Köse sözlerine, “Sayın Yavaş, CHP rozetini takarak CHP’nin cumhurbaşkanı yardımcısı adayı sıfatı ile siyaset yapmıştır. Hatta bu alandaki faaliyetleri için sosyal medya hesapları açmıştır. Gerçi bu hesabı dün kapatmış ama olsun. Kayıtları silse de bu, siyasi bir adaylığı olduğu gerçeğini değiştirmez. Mansur yavaş siyasete girmiştir, tarafsızlık ilkesini çiğnemiştir. CHP rozetini çıkaracağını söyleyerek, ayrım yapmadan Ankara’ya bir dönem hizmet etmek için oy istemişti. Ama sözünü tutmadı, seçildiği ilk günden itibaren alttan alta yaptığı siyasi çalışmalarla cumhurbaşkanı adayı olmak istedi. Sosyal medyada bir ekip kurarak sahte hesaplardan sürekli kendini cumhurbaşkanı adayı olarak tanıttı, böyle bir algı için çalıştı. Bu hedefine ulaşmayınca da bari Cumhurbaşkanı Yardımcısı olayım diyerek açıkca siyasi adaylığını ilan ederek siyasi çalışmalar yaptı. Tüm bu yaşananlardan sonra, ben sormak isterim Mansur Yavaş’a: bugün itibari ile hangi yüzle Ankaralıların huzuruna çıkıp, size verdiğim tarafsızlık sözümü tutmadım, doğru düzgün hizmet de edemedim. ama bundan sonra tarafsız bir şekilde, kalan 9 ayda tüm Ankara’ya hizmet etmek için çalışacağım diyeceksin. Mansur Yavaş, zaten 2019’da seçildiği günden itibaren cumhurbaşkanlığı için gizli gizli çalışarak Ankaralılara ihanet etmiştir. Aslında Ankara’da başkentte bu kadar bütçe olmasına rağmen doğru düzgün bir eser ve hizmet üretilmemesinin bir sebebi de budur. Mansur Yavaş Ankara’yı önemsememiştir,  Mansur Yavaş Ankara ile ilgilenmemiştir. Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı adaylığı ile açıkça ortaya çıkan durum ve siyaset yapması ile Mansur Yavaş Ankaralıların kendisine, Ankara’ya hizmet etmek için verdiği oylara ihanet etmiş ve kendi ikbali için çalışarak, seçmen nazarında itibarı zedelenmiştir” diyerek devam etti.

Başkan Köse: Türkiye Yüzyılı, Ankara yüzyılı olacak - Politika Haberleri

YAVAŞ’IN SÖZDE KALAN SEÇİM VAATLERİ

Başkan Murat Köse, Mansur Yavaş’ın yerel seçim öncesi verdiği hiçbir vaadini yerine getirmediğine de dikkat çekerek ulaşım, faturalar, EGO, kültür ve sosyal işler konusunda verdiği ama hayata geçirmediği vaatlerini sıraladı:

“1- ULAŞIM VAATLERİ BAŞLIĞINDA: “EN BÜYÜK İDDİAM ULAŞIM KONUSUNDA”,“TRAFİK SIKINTISI VAR, METRO VE RAYLI SİSTEMLE ÇÖZECEĞİZ.” DEMİŞTİ. YAPTI MI, HAYIR, ÇÖZDÜ MÜ, HAYIR.

 2-“5 YIL İÇERİSİNDE 58 KİLOMETRE METROYU PLANLIYORUZ.  9 AYDA PROJELERİNİ TAMAMLAYACAĞIZ, 4 YILDA DA HEPSİNİ KENDİ ÖZ KAYNAĞIMIZ İLE YAPACAĞIZ.” DEDİ. AMA MAALESEF YAPMADI. SADECE 8 KM DİKİMEVİ-NATOYOLU HATTININ PROJESİNİ ANCAK TAMAMLADI. ŞU ANA KADAR 1 METRE BİLE METRO YAPMADI.

3- MAMAK METROSU İL İLGİLİ 320 MİLYON AVRO YANİ 8 MİLYAR LİRALIK KREDİNİN ONAYINI ANKARA BÜYÜKŞEHİR MECLİSDEN VERDİK.

YURT DIŞI FİNASMAN OLDUĞU

KIYMETLİ CUMHURBAŞKANIMIZ, KREDİNİN HAZİNE GARANTİSİ İLE İLGİLİ ONAYINI İMAZLADI.

AMA ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI, BAŞKA İŞLERE DALDIĞI İÇİN MAMAK METROSU HAYAL OLDU.

4- “HACETTEPE-BİLKENT-ODTÜ'DEN GEÇEN BİR RAYLI SİSTEM YAPACAĞIZ.” DEDİ. YAPMADI.

5- “KIZILAY’I ARAÇ TRAFİĞİNE KAPATARAK CEBECİ-DIŞKAPI İSTİKAMETİNDE TROLEYBÜS YAPACAĞIM.” DEDİ. YAPMADI.

6- “KIZILAY’A DÖRT BİR YERDEN, DİKİMEVİ, DIŞKAPI, BEŞEVLER, DİKMEN’DEN ÜCRETSİZ SERVİS KOYACAĞIZ.” DEDİ. YAPMADI

7- “MONORAY SİSTEMİ YAPACAĞIZ.” DEDİ. YAPMADI.

8- “ULUS TRAFİĞİNİN YERİN ALTINA ALACAĞIZ.” DEDİ. YAPMADI

9- “ULUS TARİHİ KENT PROJESİ İLE KIZILAY'A AÇIK HAVA AVM'Sİ OLACAK.” DEDİ. YAPMADI

10- “İNSANLARIN GÜVENLİ BİR ŞEKİLDE KULLANABİLECEĞİ, TOPLAMDA EN AZ 32 KİLOMETRELİK BİSİKLET YOLUNU ŞEHRİMİZE KAZANDIRACAĞIZ.” DEDİ. YAPMADI. 

11- “BİZ, İNSANA DAYALI BİR TRAFİK ÖNGÖRÜYORUZ. İNSANLARIN BİRÇOĞUNUN YÜRÜMESİNİ İSTİYORUZ. YÜRÜMENİN 51 FAYDASI VAR. BUNLARI PROJE OLARAK GÖSTERECEĞİZ.” DEDİ. YAPMADI

12- “PİK SAATLERDE ÜCRET DAHA PAHALI OLACAK. ZARARI ÖYLE TELAFİ ETMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ.” DEDİ. YAPMADI”

13- EĞİTİM KÜLTÜR VE SOSYAL TESİSLERİ İLE İLGİLİ VAATLERİ HAKKINDA; “HER MAHALLEYE KREŞ YAPACAĞIM.” DEDİ. YAPMADI.

14-“HER SEMTE BİR TANE KÜTÜPHANE YAPACAĞIM.” DEDİ. YAPMADI.

15-“HER ETKİNLİK İÇİN, HER SEMTE BİR MEKÂN YAPACAĞIM.” DEDİ. YAPMADI.

16-“HER MAHALLEDE ÜCRETSİZ ETÜT MERKEZLERİ YAPACAĞIM.” DEDİ YAPMADI.

17-"GÖLBAŞINDA BİLİŞİM KENTİ YAPACAĞIM.” DEDİ. YAPMADI.

18-“ZİHİNSEL ENGELLİLER YAŞAM KÖYÜ YAPACAĞIM.” DEDİ. YAPMADI.

19-“KÖYLERE SAĞLIK MERKEZLERİ YAPACAĞIM.” DEDİ. YAPMADI.

20- “TOPLAM 5 MİLYON METREKARELİK BİR ALANIN MİLLİ EĞİTİME TAHSİS EDİLMESİ SAYESİNDE TÜM ŞEHRİN EĞİTİM ALANI SORUNUNUN KALICI OLARAK ÇÖZÜLMESİNİ SAĞLAYACAĞIM.” DEDİ. YAPMADI.

21-“ANKARA’DAKİ 1612 OKULUN HER BİRİNE HEMŞİRE PROJESİ HAYATA GEÇİRECEĞİM.” DEDİ. YAPMADI.

22- “SOKAK HAYVANLARININ ÖZGÜRCE DOLAŞACAĞI VE HAYVAN SEVERLERLE BULUŞACAĞI BARINAKLAR KURACAĞIM.” DEDİ. YAPMADI.

23- ELEKTRİK VE SU FATURALARI  İLE İLGİLİ; 10-15 HANENİN YAŞADIĞI KÖYLERİMİZE BİRER GÜNEŞ ENERJİSİ VERMEK SURETİYLE NEREDEYSE ELEKTRİK, SU PARASI VERMEDEN ORALARDA YAŞAMANIN DEVAM ETTİRMELERİNİ ÖNEMLİ GÖRÜYORUZ.” DEDİ. AMA BUNU DA YAPAMADI.

24- “BARAJLARIN ÜSTÜNÜ GÜNEŞ ENERJİSİYLE KAPLAYIP, BUHARLAŞMAYI ÖNLEYECEĞİZ.” DEDİ. BUNU DA YAPMADI

25- “GÜNEŞ TARLALARI HEDEFLİYORUZ.” DEDİ. YAPMADI

26- “HER KÖYE GÜNEŞ ENERJİSİ YAPACAĞIZ.” DEDİ. YAPMADI

27- “KÖYLERDE SU 2, 3 KURUŞ OLSUN. GÜNEŞ ENERJİ KURACAĞIZ.” DEDİ. YAPMADI

28- “VATANDAŞ 6 LİRAYA SU İÇİYORSA 2020 YILINDA DA 6 LİRAYA SU İÇECEK.” DEDİ. YAPMADI. TAM TERSİNE SU ÜCRETLERİNE FAHİŞ ZAM YAPTI. 2019’DA 1 M3 SUYUN ÜCRETİ 5 TL İKEN,  2023’DE KADEMDELERDE 5-15 15,7 TL /  16-30 22 TL / 30 ÜZERİ 28.5 TL YAPTI. BU DURUMDA 2019 YILINDAN BUGÜNE, SUDAKİ FAHİŞ ARTIŞ  %200 İLE % 470’E KADARDIR.

29- YENİ MAMAK KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANINDA 15 BİN KONUT YAPARAK HAK SAHİPLERİNE TESLİM ETMESİ GEREKİYORDU. BUNU DA YAPMADI. BAŞLADIĞI KONUT PROJELERİ VAR AMA ŞU ANA KADAR TEK BİR KONUT DAHİ ÜRETİP HAK SAHİPLERİNE TESLİM EDEMEDİ.

 

“150 MİLYAR NEREYE HARCANDI?”

2001 yılından sonra AK Parti Belediyeciliği ile hizmet ve eser siyasetinin öne çıktığını belirten Başkan Murat Köse, Yavaş’ı ise sözünü tutmayan kötü siyasetçilere benzetti, 4 yılda 150 milyar liraya ulaşan bütçe ile Ankara’ya Ankaralıya ne yapıldı diye sordu:

“2023 için ABB ve bağlı kuruluşların toplam bütçesi 58 milyar. 2019 yılından bugüne şirketlerde kullanılan bütçeleri de hesaba katacak olursak, bu rakam  150 milyara yaklaşmıştır. 150 milyar, 150 katirilyon demektir. Rakamın büyüklüğünün görülmesi açısından söylüyorum bunu. Pek çok bakanlığın bütçesinden de büyük rakamlar bunlar. Peki bu kadar büyük bütçeler kullanılmasına rağmen neden Ankara hizmet alamadı? Neden doğru düzgün eser üretilmedi? Bu kadar büyük paralar nereye gitti? Nereye harcandı bu bütçe? 150 milyar nereye harcandı?”

 

İŞTE GERÇEKLER…

Başkan Murat Köse, 2022 Denetim Komisyonu raporuna dikkat çekti; şeffaf belediyecilik algısı ile Ankaralıların önüne çıkan Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı döneminde yapılan usulsüzlüklerden bahsetti.  Çevre Koruma ve Fen İşleri Müdürlüklerinde yaşanan usulsüzlükleri anlatan Başkan Murat Köse, ASKİ konusunda da benzer durumların yaşandığını söyledi.
 

“150 milyar nereye harcandı diye sorduk ya,  evet bunun bir cevabı var. Bu sorunun cevabı, 2022 yılı için hazırlanan denetim komisyonu raporunda var… ASKİ’de 2022 yılında 4734 sayılı kanundaki ihale usulleriyle yapılan alım bedeli 1.165.078.603,84-tl'dir. Buna göre ASKİ Genel Müdürlüğü’nün tüm alımlarının %61,74'lik kısmı 4734 sayılı kanun kapsamında yapılırken %38,26'lik kısmı bu kanunun kapsamın dışındaki yöntemlerle yapılmıştır. Yapılan incelemede ASKİ genel müdürlüğü tarafından pazarlık usulüyle ihale edilmesini gerektiren koşullar bulunmayan pek çok işin bu usulle ihale edildiği tespit edilmiştir. 2020 yılında bu yana hiçbir zorunlu hal bulunmadan şartları oluşmadığı halde 12 adet ihale acil durum varmış gibi yapılmıştır. EGO’da da var benzer durumlar. 2022 yılında 4734 sayılı kanundaki ihale usulleriyle yapılan alım bedeli EGO’da 331.238.058,76-tl'dir.  Buna göre ego genel müdürlüğünün tüm alımlarının %20,79'lik kısmı 4734 sayılı kanun kapsamında yapılırken %79,21'lik kısmı bu kanunun kapsamın dışındaki yöntemlerle yapılmıştır.  Dolayısıyla 4734 sayılı kanun kapsamı dışında alım yapılması genel bir uygulama haline gelmiştir. Yapılan incelemede ego genel müdürlüğü tarafından pazarlık usulüyle ihale edilmesini gerektirir koşullar bulunmayan pek çok işin bu usulle ihale edildiği tespit edilmiştir.  2020 yılında bu yana hiçbir zorunlu hal bulunmadan şartları oluşmadığı halde toplam bedeli 84.662.000,93-tl olan 7 adet ihalenin yapıldığı tespit edilmiştir. Büyükşehirde hizmete dönüşmeyen bütçe kimlerin cebine gitti? Belli şirketlere adrese teslim ihaleler ve aktarılan milyarlar, ihale yolsuzluklarının hepsi de 2022 denetim komisyonu raporunda kayıt altına alınmış durumda. Denetim komisyon raporlarındaki tespitler Sayıştay incelemelerinde de sonuç raporlarında bulgu olarak tespit edilmiştir. 2022 denetim komisyonu raporuna göre suç teşkil ettiğini tespit ettiğimiz konularla ilgili Ankara cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk. bugüne kadar 5 suç duyurusunu tamamlayarak savcılığa teslim ettik. Konu artık yargıya intikal etmiş durumda. yargı bu konuları ayrıntılı olarak inceleyip kararını verecektir. Mansur Yavaş gerçeğini böylece siz kıymetli basın mensupları ile paylaşmış olduk. ‘Tanırsan sevmezsin’ diye bir parola ile Mansur Yavaş’ı tarif etmiştik. Evet ihalelerle ilgili de Mansur Yavaş gerçeği bu şekilde ortaya çıktığına göre parolamızın ne kadar isabetli olduğu da görülmüş oldu” diye konuştu.

 

“TÜRKİYE YÜZYILI, ANKARA YÜZYILI OLACAK”

Meclis toplantılarına katılmayan, sokakta vatandaşla hasbihal etmeyen, basının karşısına korkusuzca çıkamayan Yavaş’ı eleştiren Başkan Murat Köse, “Zaten hem sokakta yok hem mecliste yok inşallah 9 ay sonra Ankara tarihinde olmayacak Mansur Yavaş” dedi.

ABB AK Parti Grup Başkan Vekili Murat Köse, “Türkiye Yüzyılı başladı artık. Türkiye Yüzyılı, kıymetli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, belediyecilikte de yeni yöntemlerle halkımıza yeni hizmetlerin yapılacağı yeni eserlerin inşa edileceği, gönül köprülerinin daha da çok tesis edileceği bir yüzyıl olacak inşallah.  Tüm Ankaralı hemşerilerime az daha sabır etmelerini istiyorum. Sandığa giderek Ankara’nın 5 yılını boşa geçirenlerden hesap soracağınız zaman yaklaşıyor. Biz inanıyoruz ki 31 mart 2024’deki seçimlerde, AK Parti olarak, Cumhur İttifakı olarak Ankara Büyükşehir Belediye seçimlerini, hemşerilerimizin desteği ve teveccühü ile kazanacağız ve Türkiye Yüzyılı, Ankara Yüzyılı olacak” diyerek sözlerini tamamladı.

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse'den ABB'ye çarpıcı sözler

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Adana escort Çukurova escort Seyhan escort Ankara escort Mamak escort Etimesgut escort Polatlı escort Pursaklar escort Haymana escort Çankaya escort Keçiören escort Sincan escort izmir escort aliağa escort balçova escort bayındır escort bayraklı escort bergama escort beydağ escort bornova escort buca escort çeşme escort çiğli escort dikili escort foça escort gaziemir escort güzelbahçe escort karabağlar escort karaburun escort karşıyaka escort kemalpaşa escort kiraz escort kınık escort konak escort menderes escort menemen escort narlıdere escort ödemiş escort seferihisar escort selçuk escort tire escort torbalı escort urla escort bostanlı escort mavişehir escort alsancak escort üçyol escort bursa escort altınşehir escort gemlik escort görükle escort gürsu escort inegöl escort kestel escort mudanya escort nilüfer escort orhangazi escort soğanlı escort yıldırım escort antalya escort akseki escort aksu escort belek escort demre escort döşemealtı escort elmalı escort finike escort gazipaşa escort gündoğmuş escort ibradı escort kaş escort kemer escort kepez escort konyaaltı escort korkuteli escort kumluca escort lara escort manavgat escort muratpaşa escort serik escort alanya escort Eskişehir escort Gaziantep escort Şahinbey escort Nizip escort Şehitkamil escort İstanbul escort Merter escort Nişantaşı escort Şerifali escort Maltepe escort Sancaktepe escort Eyüpsultan escort Şişli escort Kayaşehir escort Büyükçekmece escort Beşiktaş escort Mecidiyeköy escort Zeytinburnu escort Sarıyer escort Bayrampaşa escort Fulya escort Beyoğlu escort Başakşehir escort Tuzla escort Beylikdüzü escort Pendik escort Bağcılar escort Ümraniye escort Üsküdar escort Esenyurt escort Küçükçekmece escort Esenler escort Güngören escort Kurtköy escort Bahçelievler escort Sultanbeyli escort Ataşehir escort Kağıthane escort Fatih escort Çekmeköy escort Çatalca escort Bakırköy escort Kadıköy escort Avcılar escort Beykoz escort Kartal escort şirinevler escort Kayseri escort Kocaeli escort Gebze escort İzmit escort Malatya escort Manisa escort Mersin escort Yenişehir escort Mezitli escort Erdemli escort Silifke escort Akdeniz escort Anamur escort tarsus escort Muğla escort Bodrum escort Milas escort Dalaman escort Marmaris escort Fethiye escort Datça escort Samsun escort Atakum escort İlkadım escort Aydın escort Bolu escort Denizli escort Diyarbakır escort Düzce escort Konya escort Kütahya escort Sakarya escort