Ankara 3. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Mustafa Özal

Ankara 3. Bölgede Bağımsız Milletvekili Adayı olan Ömer Mustafa Özal seçimlere oldukça iddialı hazırlanıyor.

Özel Yayın: 17 Nisan 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 17.04.2023 10:04:00
Editör - İbrahim Keskin
Okuma Süresi: 11 dk.
1855 okunma
Takip EtGoogle News

33 Yıldır Etimesgut-Eryaman’da ikamet eden Ömer Mustafa Özal, 14 Mayıs Pazar günü yapılacak olan seçimlerde Ankara 3. Bölgeden Bağımsız Milletvekili Adayı oldu. Siyasi partilerin milletvekili aday listelerini açıklamasının ardından AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti Milletvekili aday listelerinin parti tabanlarında hayal kırıklığı yaratması Bağımsız Milletvekili Adayı Ömer Mustafa Özal’ın şansını arttırıyor.

Konuyla ilgili olarak gazetemize açıklamalarda bulunan Ömer Mustafa Özal, neden bağımsız milletvekili adayı olduğunu anlatırken birikimlerini ve deneyimlerini aktarmak istediğini, ülkemizin özellikle tarımda ve eğitimde çok gerilerde kaldığını söyledi.

HALKIN İSTEDİĞİ DEĞİL GENEL BAŞKANLARIN İSTEDİĞİ VEKİLLER LİSTELERDE

Ömer Mustafa Özal şöyle konuştu:

“Görüyoruz ki Türkiye’de siyaset kirlenmiş durumda. Halkın vekilleri değil Genel Başkanların veya partilerin halkın önüne getirdiği isimler vekil oluyor. Halkımız bunları seçmek zorunda bırakılıyor. Biz de diyoruz ki artık bir değişim yaşansın ülkemizde. Bu nedenle bağımsız milletvekili adayı oldum. Bu bizim için belki bir başlangıç, Türkiye’ye yayılacak ve ülkemizde bir sinerji yaratacak. Amacımız bu ve halkımızı TBMM’nde en iyi şekilde temsil etmek istiyorum.

Ben bu bölgede 33 yıldır yaşıyorum. Çalıştığımız, hizmet verdiğimiz iş kollarından dolayı oldukça geniş bir çevremiz oluştu. Eryaman, Batıkent, Yenimahalle, Sincan bölgelerimizde halkımızdan büyük ilgi görüyoruz. Halkımızdan büyük destek alıyoruz, adaylığımız açıkladığımız günden bu yana şahsıma gösterilen teveccühten bunu görebiliyoruz. Partilerin milletvekili adayları halkımızın önüne dayatılıyor. Bu seçimde de bunu yaşıyoruz. Ben kendimi şanslı hissediyorum, çünkü halkımızın büyük desteği var. Bunu görüyorum ve inşallah 14 Mayıs’tan sonra mecliste olacağız.”

Açıklama yok.

Ömer Mustafa Özal KİMDİR?

Bağımsız Ankara 3.cü Bölge Milletvekili Adayı

İş ve Eğitim Yaşamı

1971 yılında Afyonkarahisar Çay ilçesinde doğan Ömer Mustafa Özal İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonda tamamladıktan sonra 1986 yılında askeri okula girdi.  Askerlik görevi esnasında Bosna-Hersek Kuzey Irak ve Afganistan’da ve yurtiçinde çeşitli görevlerde bulunduktan sonra 22 yıllık Türk Silahlı Kuvvetler hizmetini tamamlayarak emekli oldu.

Emekli olduktan sonra aktif iş yaşamına Ankara’da başladı. Eryaman’da yaklaşık 33 yıldır devam eden sigorta acenteliği, gıda ve inşaat şirketlerini bu dönemde kurdu ve Eğitim alanında yatırımlarını gerçekleştirdi.

Faaliyette bulunulan iş kolları

Sigorta acenteliği; Eryamanın ilk sigorta acentesini 1996 yılında Eryamanın ilk iş merkezi betontaş iş merkezinde açtım. Başta Eryaman bölgesi olmak üzere, Ankara’da ve Türkiyenin her bölgesinde Müşteri memnuniyeti en yüksek seviyede, sigorta bilincini yerleştirerek 24 saat hizmet Türkiyede bir ilki Özal Sigorta markası altında gerçekleştirdim. Halen Eryaman, Altay mahallesi Fırat Life sitesinde müşterini ilk günkü gibi ön planda tutarak hizmet vermekteyiz.

Gıda ve Su acenteliği; Eryamanın ilk su dağıtım merkezini kurduk. 24 saat esası ile yine yaptığımız her işte olduğu gibi müşteri memnuniyetini ön planda tutarak çalışmalarımızı gerçekleştirdik ve sadece üç ay gibi son derece kısa bir sürede çok büyük başarı elde ettik. Ancak diğer işlerimizdeki yoğunluk nedeni ile su bayiliği işimizi bir süre sonra devrettik. Yine aynı dönemde Et ve Süt ürünlerinin de bayiliğini ve dağıtımını gerçekleştirdik. Artan maliyetler ve buna karşılık kaliteden taviz vermeden yaptığımız üretim nedeni ile pazarın oldukça üstünde kalan fiyatlarımız nedeni ile bir işi yapacaksan ya en iyisini yap ya da hiç yapma mantığı ile bu faaliyetimizi sonlandırdık.

İnşaat; El-Can Grup İnşaat olarak başta Eryaman olmak üzere, Etimesgut, Ankara ve Türkiye’nin birçok bölgesinde proje bazında konut imalatı, İş merkezi inşaatları, fabrika kurulumları ve çeşitli bölgelerde yazlık konut üretimi gerçekleştirdik.

Depreme dayanıklı, yüksek kaliteli malzeme kullanımı, Türkiye’de o dönemde ilk defa kullanılan malzemelerle izolasyonu sağlanmış modern konutların üretimine önem verildi.

Eğitim; 2008 yılından itibaren toplumsal gelişimin ancak iyi yetişmiş beyinler ve modern bir eğitimle gerçekleşeceğine inancıyla Özal Eğitim ve Sağlık Hizmetleri şirketini kurduk ve eğitim konusunda çalışmalarımıza başladık.

Bu amaçla dünyanın en kapsamlı ve kabul gören eğitim sistemlerinden birini, önce kendim yurt dışında eğitimini alarak, bir okul çatısı altında hayata geçirdik. Üç yıl gibi son derece kısa sürede, sağlıklı çalışan bir sistemin geri dönüşünü aldık. Okulumuzda İlk, Orta, Lise eğitimini tamamlayan sonrasında yüksek eğitimini sürdüren ve tamamlayan gençlerin gerek eğitim hayatında gerekse de mezuniyet sonrasında hayatına önemli katkı sağladık.

 

2008 yılından itibaren yaklaşık 10 yıllık bilgi birikimi ile bugün gelişerek süren ve sadece bir iş kolu değil aynı zamanda ülkenin en önemli sorunlarından biri olan tarım konusundaki faaliyetlerine profesyonel olarak başladı.

Türkiye’de tarım sektörünün sorunları üzerine bilimsel anlamda yoğun bir biçimde çalışan Özal, modern tarım uygulamaları ile katma değeri yüksek, teknoloji ile desteklenen, üretim modelini, yüksek bir verimlilikle hayata geçirdi.

Kişisel eğitimine de önem veren Ö. Mustafa Özal Anadolu Üniversitesi İktisat fakültesinden mezun olduktan sonra Gazi Üniversitesi İktisadi bilimler Enstitüsünde Yüksek Lisansını tamamlamıştır. Hukuk fakültesinde eğitimi ise sürdürmektedir ve fark derslerini tamamlayarak mezun olmayı hedeflemektedir.

Tarım Projeleri

Tüm bilimsel veriler,  Ülkemizin en büyük sorununun Eğitim ve Tarım olduğunu işaret ediyor. Bu açığın kapatılmasına bir katkı sağlamak ve İş yaşamında da kendi bilimsel bilgi tabanını geliştirmek amacı ile özellikle Tarım konusunda Üniversitelerle iş birliği içerisinde çalışarak teknoloji ve diğer modern teknik uygulamaların tarım sektöründe, hem üretimin kalite ve verimliliğinin, hem de gerek maddi gerekse de pazarda rekabetçi katma değerinin yükseltilmesi konusunda çalışmalar yapmaktadır. Bu çalışmalarını eğitimle destekleyerek sağladığı bilimsel verileri ve çıktıları üreticilere ve gelecek nesillere yayma konusunda çalışmalarda bulunmaktadır.

Dünyadaki en büyük eksikliğin tarım ve gıda uygulamaları olduğu gerçeği korona salgını ile bir kez daha yaşandı. Salgından önce gıda üretimi ve işlenmesi ile ilgili atılan adımların bu dönemde yaşananlarla ne kadar doğru olduğu teyit edildi. En önemli mirasımız ata tohumundan organik üretime geçildi.  Teknolojiyi ve bilimi modern tarım uygulamaları ile birleştirerek yüksek verimlilikle işleyerek, katma değeri yüksek olan meyve sebze kurutma tesisleri kuruldu.  Ankara ve diğer illerdeki kuruluşlar üretimine devam ederken, Afyon Çay’da kurulan modern tesislerin üretimi daha temiz bir enerjiyle üretim hedeflenerek doğal gaz bağlantılarının yapılması aşamasındadır.

Özal’ın Ticari ve Sanayi faaliyetleri, Gıda, Tarım, İnşaat, Sigortacılık alanında devam etmektedir ve bu faaliyetlerin tamamı profesyonel yöneticiler ve ekipler tarafından yönetilmektedir. Bu faaliyetlerin tamamını profesyonel ekiplere emanet eden Ömer Mustafa Özal, siyasete yoğunlaşmış ve projelerini kitlelere yaymak amacı ile çalışmalarına bu yönde devam etmektedir.

ATAK Arama Kurtarma Derneği

Kahramanmaraş, Adıyaman ve Hatay başta olmak üzere son derece geniş bir alanı

Ömer Mustafa Özal’ın başta afet kurtarma olmak üzere konunun bütün aşamalarında çalışmaları gelişerek sürmektedir.  1995 yılında yaşanan Dinar depreminde ailesi ile beraber yaşadığı süreç, bir afet durumunda eğitimin ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Askeri reflekslerinin ve almış olduğu eğitimlerin bir sonucu olarak, kendisi müdahalede bulunurken yaşadığı yalnızlık, toplumun bu konuda ne kadar hazırlıksız olduğunu görmesi açısından son derece önemli bir tecrübe oldu.  Buradan alınan derslerle daha kapsamlı bir eğitimle oluşturmuş oldukları arama kurtarma ekipleri ile 1999 Marmara depreminde Türkiye’nin en iyi arama kurtarma ekiplerinin koordinasyon başkanlığını yaptı. 

Son olarak yaşanan Maraş-Hatay depremlerinde açıkça görüldü ki arama kurtarma noktasında Türkiye ‘de yatırımlar yapılmış olsa da çok büyük eksikliklerin olduğu açıkça tespit edildi. Türkiye bu noktada ev ödevlerini tamamlayamamış. Bizzat katıldığı arama kurtarma çalışmalarında Mustafa Özal’ın son derece acı tecrübelerle tespit ettiği eksiklerin ışığında, bu alanda da hazırlık yapılmasının bir gereklilikten öte zorunluluk olduğu bilinciyle ve bir STK sorumluluğuyla yaklaşık 20 yıllık tecrübesi olan kadrolarla Genel Başkanlığını yaptığı ATAK ismi altında arama kurtarma derneğini kurdu.

ATAK derneğinin kuruluş amacı sadece afet gerçekleştiğinde arama kurtarma yapmak değildir. Çok daha geniş kapsamlı düşünülmüş ve tasarlanmış bir projedir.

Afet oluşmadan mahalle düzeyinde bireysel gönüllülük esasına dayalı olarak önce bu kişilerin eğitimi esas alınmıştır. Bu amaçla,

-Acil sağlık müdahalesi ve arama kurtarma konusundaki eğitimler,

-Afet oluşmadan STK’ların ve Kamu idaresinin ihtiyacı olan eğitimler,

-Kamu kurumlarının (bina anlamında), evlerde ve işyerlerinde alınacak tedbirler,

-Afet esnasında yapılacak olan faaliyetler (acil ilk müdahale, ağır vasıta desteği gelene kadar, sonrasında ilk 48 saat yoğunluğunun düzenlenmesi)

-Afet sonrası faaliyetlerin ve organizasyonların (Çadırların kurulması, yiyecek içeceğin tedarik ve dağıtımı, çocukların eğitimi, psikolojik destek birimlerinin kurulması ve tüm organizasyon) yapılarak toplumun bilinçlendirilmesidir.

Belediyelerle beraber yapılması planlanan organizasyonlar vasıtası ile bu proje hayata geçirilecektir ve Özal herhangi maddi bir karşılık gözetmeden, belediyelerden sadece yer tahsisi isteyerek, tüm masrafları dernek tarafından karşılanacak eğitimcilerle, gönüllülere bu eğitimlerin verilmesi amacı ile görüşmelerini yapmakta ve projeyi hızla hayata geçirmektedir.

Bir çok sosyal sorumluluk projesinde bizzat görev alan veya aktif maddi ve manevi destek veren Ömer Mustafa Özal Elif ve Cansu’nun babasıdır.
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Adana escort Çukurova escort Seyhan escort Ankara escort Mamak escort Etimesgut escort Polatlı escort Pursaklar escort Haymana escort Çankaya escort Keçiören escort Sincan escort izmir escort aliağa escort balçova escort bayındır escort bayraklı escort bergama escort beydağ escort bornova escort buca escort çeşme escort çiğli escort dikili escort foça escort gaziemir escort güzelbahçe escort karabağlar escort karaburun escort karşıyaka escort kemalpaşa escort kiraz escort kınık escort konak escort menderes escort menemen escort narlıdere escort ödemiş escort seferihisar escort selçuk escort tire escort torbalı escort urla escort bostanlı escort mavişehir escort alsancak escort üçyol escort bursa escort altınşehir escort gemlik escort görükle escort gürsu escort inegöl escort kestel escort mudanya escort nilüfer escort orhangazi escort soğanlı escort yıldırım escort antalya escort akseki escort aksu escort belek escort demre escort döşemealtı escort elmalı escort finike escort gazipaşa escort gündoğmuş escort ibradı escort kaş escort kemer escort kepez escort konyaaltı escort korkuteli escort kumluca escort lara escort manavgat escort muratpaşa escort serik escort alanya escort Eskişehir escort Gaziantep escort Şahinbey escort Nizip escort Şehitkamil escort İstanbul escort Merter escort Nişantaşı escort Şerifali escort Maltepe escort Sancaktepe escort Eyüpsultan escort Şişli escort Kayaşehir escort Büyükçekmece escort Beşiktaş escort Mecidiyeköy escort Zeytinburnu escort Sarıyer escort Bayrampaşa escort Fulya escort Beyoğlu escort Başakşehir escort Tuzla escort Beylikdüzü escort Pendik escort Bağcılar escort Ümraniye escort Üsküdar escort Esenyurt escort Küçükçekmece escort Esenler escort Güngören escort Kurtköy escort Bahçelievler escort Sultanbeyli escort Ataşehir escort Kağıthane escort Fatih escort Çekmeköy escort Çatalca escort Bakırköy escort Kadıköy escort Avcılar escort Beykoz escort Kartal escort şirinevler escort Kayseri escort Kocaeli escort Gebze escort İzmit escort Malatya escort Manisa escort Mersin escort Yenişehir escort Mezitli escort Erdemli escort Silifke escort Akdeniz escort Anamur escort tarsus escort Muğla escort Bodrum escort Milas escort Dalaman escort Marmaris escort Fethiye escort Datça escort Samsun escort Atakum escort İlkadım escort Aydın escort Bolu escort Denizli escort Diyarbakır escort Düzce escort Konya escort Kütahya escort Sakarya escort