Etimesgut Belediye Meclis Üyelikleri, her ilçe belediyesinde olduğu gibi belediye başkan adaylarının kim olacağından çok daha önem kazanıyor. Geçtiğimiz dönem yapılan 2009 seçimlerinde AK Parti’nin burada seçimleri kaybetmesinin en önemli nedeni, belediye meclis üyeliklerine kimlerin seçilip seçilmediği, listeye girip giremediğiyle ilgiliydi.
Listeye giremeyen veya kendilerine daha alt sıralarda yer bulan sözde AK Parti’liler, seçimlerde MHP’ye oy vermiş ve 1.200 oy farkı ile MHP seçimleri kazanmıştı.
***
Meclis Üyeliği, gerçekten önemli bir konu. O yörenin, o ilçenin kalkınmasında alınacak kararlar tamamen bu seçilen meclis üyeleriyle alınıyor. Ne yapılacağı, hangi hizmetlerin getirileceği meclis toplantılarında meclis üyelerinin kararları ile belirleniyor.
Ama asıl mesele, meclis üyelerinin kalitesi.
Seçildiği bölgeyi tanımayan, bilmeyen, işinin ehli olmayan, imar’dan-alt yapıdan zerre kadar bilgisi olmayan kişiler sırf oy getirecek hesabıyla meclis üyeliği sıralamasına yazılıyor. Oy potansiyeli bulunan isimlerde, meclis üyeliğini çok çok önemli gördükleri için bu potansiyellerini kullanmak istiyorlar.
Sadece Etimesgut için değil, tüm belediyeler için geçerli olacak şu görüşüme zannediyorum hepiniz katılırsınız;
5 yıllık dönem için seçilen belediye meclis üyelerinin büyük bir bölümü meclis toplantılarında önerge dahi vermeden, meclis kürsüsünde dahi konuşma yapamadan o dönemi tamamlıyorlar.
Aldıkları huzur hakları da işin cabası!
Hal böyle olunca, yerelde siyaset yapan herkes meclis üyeliği peşinde geziyor. Bugün siyasi partilerimizde görülen tablo da aynısı.
***
Geçtiğimiz günlerde AK Parti Teşkilatları, Kızılcahamam’da bir süreliğine kampa katıldılar. Bu kamp esnasında, teşkilat men-suplarının büyük çoğunluğu 2014 yılında yapılacak yerel seçimlerde meclis üyeliği sıralamalarının nasıl oluşabileceği konusunda kulisler yapmışlar. Bu kulislere göre; Etimesgut AK Parti’de mevcut meclis üyelerinden sadece Halil Otaman yeniden listeye yazılacağı belirtilirken ilçe yönetiminin de büyük çoğunluğunun meclis üyeliği için aday olacağı konuşulmuş..
Öte yandan Etimesgut CHP’de de durumun pek farklı olduğu söylenemez. Mevcut Meclis Üyeleri’nden Ayhan Yılmaz ile Turgay Sancar’ın yerlerinin garanti olduğu söylenirken, MHP’de ise mevcutlar içerisinde sadece aynı zamanda Başkan Yardımcısı olan Cemal Satılmış ile Cennet Özcan’ın görevlerine devam edeceği kulağımıza gelen bilgiler arasında. |