Ankara'da 'İtfaiye Haftası' Kutlanmaya Başladı
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), İtfaiye Haftası’na Merkez İtfaiye İstasyonu’nda düzenlenen törenle başladı. Törende, itfaiye teşkilatının 311 yıllık köklü geçmişi ve fedakârlıkları vurgulandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası’na Merkez İtfaiye İstasyonu’nda düzenlenen törenle başladı.
İtfaiye teşkilatının köklü geçmişi ve fedakâr çalışmalarının hatırlatıldığı törene, ABB Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu, İtfaiye Daire Başkanı Levent Çeri, daire başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile itfaiye çalışanları katıldı.
YAVAŞ: “O GÜNKÜ ÇALIŞMALARI GÖRÜNCE DEDİM Kİ; ‘EN İYİ İŞİ YAPMIŞIZ”
Levent Çeri’nin Atatürk Anıtı’na çelenk koymasıyla başlayan törenin ardından itfaiye çalışanları Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret etti.
Başkanlık Makamı’nda gerçekleşen ziyarette Yavaş, geçtiğimiz aylarda Alacaatlı Mahallesi’nde meydana gelen yangını hatırlatarak “26 katlı binada çıkan yangında bizzat oradaydık, gördük. Bana şimdi sorsalar ‘6 buçuk yıl oldu en iyi yaptığın iş nedir?’ deseler bir sürü bir şey sayardım ama o günkü arkadaşların oradaki fedakâr çalışmalarını görünce, 26. kattan sırtlarında insanları indirip kurtardığını görünce dedim ki ‘En iyi işi yapmışız.’ Eğer eski personelle devam etseymişiz gerçekten orada bugün can kaybı çok daha fazla olurdu. Asli görevimiz yangını söndürmek ve o canları kurtarmak. Bunlar da işinin ehli, genç, bu olaylara müdahale edebilecek bir ekip kurmakla mümkün. Onu da çok şükür kurduk. Başarılarınızın devamını diliyorum, memnunuz” dedi.