AK Parti Adayların Tamamını 15 Ocak'ta Açıklayacak

AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, "Pazar günü İstanbul'da sadece bazı il ve büyükşehir adayları açıklanacak. Sayın Cumhurbaşkanı'mız 15 Ocak'ta Ankara'da AK Parti'nin yeni yaptığı binada kalan büyükşehir ve illerin tamamını açıklayacak" dedi.

Siyaset Yayın: 05 January 2024 - Friday - Güncelleme: 05.01.2024 18:10:00
Editör - Editör
Okuma Süresi: 2 dk.
1011 okunma
Takip EtGoogle News

31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için geri sayımın başladığını, seçim takviminin işlediğini anımsatan Yavuz, Anadolu Yayıncılar Federasyonu'nda düzenlenen bir toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi.   "AK Parti aday açıklama sürecinde geç kalıyor, aday mı bulamıyor" yönündeki iddialara, "Bizim öngördüğümüz takvimde herhangi bir sapma yok. 2019 seçimleri, yani geçen dönem yerel seçimde bu işin bitişi ocak sonuydu. Biz yine ocak sonunda bitirmiş olacağız. Geçen dönemle kıyasla bu dönem de hiçbir sapmanın olmadığını net bir şekilde ifade etmem mümkün. O dönem kasımda açıklamaya başlanmıştı, bu dönem de ocakta başlıyoruz." yanıtını verdi.

"15 Ocak'ta tüm adaylar açıklanmış olacak"

"Pazar günü İstanbul'da 12 büyükşehir ve 16 il adayının açıklanacağının doğru olup olmadığının" sorulması üzerine Yavuz, "Ben böyle bir şey demiyorum." ifadesini kullandı.

Ali İhsan YAvuz,  "Pazar günü İstanbul'da sadece bazı il ve büyükşehir adayları açıklanacak. Sayın Cumhurbaşkanı'mız 15 Ocak'ta Ankara'da AK Parti'nin yeni yaptığı binada düzenlenecek programla kalan büyükşehir ve illerin tamamını ve seçim beyannamesini açıklayacak. 7 ve 15 Ocak'ta ilçeler açıklanmayacak." dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.