Başkent'te Sulama Kanalları Temizleniyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi; Beypazarı, Elmadağ, Gölbaşı, Haymana, Kahramankazan, Kalecik, Kızılcahamam, Nallıhan ve Sincan’da bakımsızlıktan atıl duruma gelen toplam 77 bin metrelik sulama kanalının temizliğini gerçekleştirdi.

Yaşam Yayın: 14 Temmuz 2023 - Cuma - Güncelleme: 14.07.2023 00:38:00
Editör - Editör
Okuma Süresi: 50 sn.
864 okunma
Takip EtGoogle News

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentin kırsal kesimlerinde başlattığı kalkınma hamlelerine hız kesmeden devam ediyor.

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Tarımsal Yapılar ve Sulama Müdürlüğü; geçmiş yıllarda İl Özel İdaresi ve Köy Hizmetleri tarafından yapılan ancak zamanla içerisinde yabancı maddelerin birikmesi ya da yabani otların kontrolsüz büyümesi sebebiyle bakımsızlıktan atıl hâle gelen sulama kanallarının temizliğini yaparak kullanıma kazandırıyor.

 

77 BİN METRELİK SULAMA KANALININ TEMİZLİĞİ TAMAMLANDI

Beton veya toprak sulama kanallarında çalışmalarını gerçekleştiren ekipler; 2021 yılından bugüne kadar Beypazarı, Elmadağ, Gölbaşı, Haymana, Kahramankazan, Kalecik, Kızılcahamam, Nallıhan ve Sincan ilçelerinde toplam 77 bin metrelik sulama kanalını temizledi. Çalışmalar sonucunda 31 bin dekar alan tekrar sulu tarım imkânına kavuşturuldu.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.