Etimesgut'ta Adaylık İYİ Parti'ye mi Bırakılıyor?

Yerel seçimlere sayılı günler kala özellikle CHP ve İYİ Parti arasında başlayan işbirliği görüşmeleri, Pazartesi günü İYİ Parti GİK toplantısında alınacak kararla sonuca bağlanacak.

Özel Yayın: 02 Aralık 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 02.12.2023 23:10:00
Editör - İbrahim Keskin
Okuma Süresi: 2 dk.
2530 okunma
Takip EtGoogle News

Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Özgür Özel, genel başkan seçildikten sonra ilk kez ziyaret ettiği İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e 31 Mart seçimleri için seçim işbirliği önerisi götürmüştü. Özel’in Akşener’i ziyaret etmesinin ardından Ankara’ya siyasi kulisleri hareketlendiren bomba bir iddia ortaya atıldı. Buna göre İYİ Parti’nin başkent’te başta Etimesgut olmak üzere Polatlı, Gölbaşı ve Kahramankazan’ı aldığı ve buralarda CHP’nin aday çıkarmayıp İYİ Parti’yi destekleyeceği belirtildi. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanlarından Melih Gökçek’in de aynı gün sosyal medya hesabından böyle bir bilgiyi paylaşması Etimesgut’u hareketlendirirken CHP tabanı böyle bir işbirliğinin imkansız olacağını ifade ettiler.

GÖZLER PAZARTESİ GÜNÜ YAPILACAK GİK TOPLANTISINDA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Antalya kampında açıklamalarda bulundu. Yerel seçimlerde İYİ Parti ile ittifak yapılıp yapılmayacağına yönelik sorulara da yanıt veren Özel, İYİ Parti'nin pazartesi günü (4 Aralık) gerçekleştirilecek olan Genel İdare Kurulu toplantısına işaret etti. 

Çıkacak her karara saygılı olacaklarını kaydeden Özel, şu ifadeleri kullandı: 

"Akşener'e bir ziyaret gerçekleştirdik. Birlikte kazanmanın muhalefeti güçlendireceğini söyledik. Pazartesi günkü GİK toplantısına işaret ettiler. Çıkacak her karara saygılıyız. İşbirliği kararı çıkmasını temenni ederim ancak aksi durumu da anlayışla karşılayacağımızı belirtmek isterim."

Yorumlar (6)
Mert
04.12.2023 23:03
Eğer iyi partiye etimesgut u verirse Enver başkan aday lığı kabul edilirse %100 Enver başkan kazanır
Selami
04.12.2023 21:59
CHP olarak yıllardır Etimesgut'ta MHP'yi desteklediniz. MHP sağ parti değil miydi?
İyi
04.12.2023 13:05
Etimesgut İYİ Olacak
Feridun şahin
04.12.2023 12:51
Nasıl sağ partiye oy vermez yıllarca mhp ye oy verdi
04.12.2023 12:50
Nasıl sağ partiye oy vermez yıllarca enver demirele oy verdi
Oyal
03.12.2023 01:13
Bõyle bir durum kabul edilemez. Partimiz CHP 'sinin Etimesgut'da sonu olur. Etimesgut'lu CHP seçmeni sağ partiye oy vermez. Korku başlamıştır. CHP geliyor. Etimesgut'u toplumcu,Halkçı ve kamucu belediye ile tanıştıracağïz.
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.