İsmail Enderuni Ortaokulu'na Yeni Laboratuvar Malzemeleri

Keçiören'de belediyenin sürdürdüğü “Eğitime Bir Tuğla da Bizden” projesi ile ilçedeki İsmail Enderuni Ortaokuluna yeni laboratuvar malzemeleri teslim edilerek laboratuvar sınıfının açılışı yapıldı.

Eğitim Yayın: 08 Nisan 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 08.04.2023 00:21:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1191 okunma
Takip EtGoogle News

Açılışa katılan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok öğrenci ve öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmada, “Okulumuza kazandırdığımız laboratuvar malzemeleriyle açtığımız laboratuvar sınıfımız hayırlı olsun. Gün gelecek ülkemizi, milletimizi sizler yöneteceksiniz. Çok çalışmak lazım. Gerek özel sektörde gerekse kamuda devletimizi sizler idare edeceksiniz. Bu nedenle bugünden o günlere hazırlanmak lazım. Çalışkan ve dürüst olacaksınız. Kitap da okumak lazım. Çok okursanız başarılı olursunuz.” dedi.

Türk milletinin geçmişinin başarılarla dolu olduğunu ve Türk tarihinin iyi öğrenilmesi gerektiğini de söyleyen Altınok şunları dile getirdi:

“Atatürk diyor ki, ‘Ey Türk gençliği! Atanı tanıdıkça kendinde büyük işler başarmak için güç, kuvvet ve kudret bulacaksın.’ Türkiye gerek nüfus anlamında gerekse coğrafya olarak Türkiye’den büyüktür. Sınırları Edirne’den başlayıp Kars’ta sonlanmaz. Tanrı dağları, Altaylar, Başkurt, Çuvaş, Avrupa, Orta Doğu, Kafkaslar diyerek uzayıp giden yerlerde Türk nüfusu, yani gönül coğrafyamız vardır. Altaylardan ve Tanrı dağlarından süzülerek Anadolu’nun bağrına gelen alperenlerimizi, tüm kahramanlarımızı, şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Atalarımızı, inanç ve değerlerimizi öğrenip millî ve manevi değerlerimize sahip çıkacaksınız. Bilim ve teknolojiyi de iyi takip edeceksiniz. En güçlü şirketler bilişim, teknoloji ve yazılım şirketleri oldu. 30 yılda dünyanın dengesi değişti. Petrol, silah, ilaç sanayiinin yerini bilişim sektörleri aldı ve onları geçti. Sizler de bu laboratuvarlarda çalışacaksınız. Keçiören Belediyesi Teknoloji Merkezi (TEKNOMER) var. Orada da yazılım üreteceksiniz. ‘Araba üretemezsiniz’ dediler. TOGG’u ürettik. Füze, insansız savaş uçakları, denizaltı ve hangardan çıkardığımız Hürkuş’umuz var. Cumhurbaşkanımız diyor ki, ‘21. asır Türklerin asrı olacak.’ Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyeler seviyesine inşallah sizlerle ulaşacağız.”

Başkan Altınok konuşmasının ardından katılımcılarla birlikte kurdele keserek laboratuvar sınıfının açılışını gerçekleştirdi ve incelemelerde bulundu.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.