Mamak'ta Liseler Arası Oryantiring Yarışması Yapıldı

Mamak Belediyesi, Oryantiring Federasyonu ve Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Liseler Arası Oryantiring yarışması (harita ve pusula ile yön-hedef bulma) Mavi Göl’de düzenlendi.

Yaşam Yayın: 22 October 2024 - Tuesday - Güncelleme: 22.10.2024 11:43:00
Editör - Editör
Okuma Süresi: 2 dk.
814 okunma
Takip EtGoogle News

Yarışmaya Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, Belediye Başkan Yardımcıları Sibel Emre ve Hüseyin Boran, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Elif Özbek katıldılar.

Mamak Belediyesi sporcuları ödüllendirdi

Oryantiring, harita ve pusula yardımıyla katılımcıların şehirden uzak bir arazide kontrol noktalarını en hızlı şekilde bulmaya çalıştıkları bir spor. Yarışmaya Mamak’ta bulunan 13 liseden 26 takım katıldı. 3 kız ve 3 erkek yarışmacıdan oluşan takımlar 45 dakika boyunca Mavi Göl’de hazırlanan parkurda mücadele ettiler. Mamak Belediyesi tarafından ilk beşe giren takımlara kupa ve ödüller verilirken ayrıca bütün katılımcılara da katılım sertifikası verildi. 45 dakikalık mücadelenin sonunda Kızlar kategorisinde Suzan Mehmet Gönç Meslek Lisesi 1. olurken, Erkekler kategorisinde ise Başkent Anadolu Lisesi 1. oldu.

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin yaptığı konuşmada şunları belirtti: “Gençlerimizi bugün burada, sporla iç içe görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bu etkinlik, sadece bir yarışma değil; aynı zamanda fiziksel ve zihinsel yeteneklerinizi geliştirdiğiniz, çok yönlü bir spor etkinliği. “Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim.” der Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk. Sizler, bu sözün en güzel temsilcilerisiniz”.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.