MİMDER'den Mamak Kaymakamı Kaya'ya Ziyaret

Mamak İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Hamza Can ve yönetim kurulu üyeleri, Mamak Kaymakamı Mehmet Nabi Kaya’yı makamında ziyaret ettiler.

Gündem Yayın: 21 Mayıs 2026 - Perşembe - Güncelleme: 21.05.2026 19:00:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
197 okunma
Takip EtGoogle News

Gerçekleştirilen görüşmede, Mamak’ın sanayi siteleri, organize sanayi bölgesi ihtiyacı, ilçenin aldığı göç, mevcut yapılaşma süreci, kentsel dönüşüm çalışmaları, ilçedeki inşaat sektörünün karşılaştığı sorunlar ve çözüm önerileri ele alındı.

“MAMAK’IN KALKINMASI İÇİN SORUMLULUK ALIYORUZ”

Samimi bir atmosferde gerçekleşen ziyarette, Mamak’ın gelişim sürecine katkı sunacak projeler üzerine karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Dernek Başkanı Hamza Can, inşaat ve yapı sektörünün ilçenin ekonomik ve sosyal gelişimindeki rolüne dikkat çekerek, sektör temsilcileri olarak kamu kurumlarıyla iş birliği içerisinde hareket etmeyi önemsediklerini ifade etti.

“MAMAK’IN SANAYİ SİTELERİNE İHTİYACI VAR”

Ziyaret kapsamında dernek tarafından hazırlanan kapsamlı “Mamak Raporu” da Kaymakam Mehmet Nabi Kaya’ya takdim edildi. Raporda; ilçenin organize sanayi bölgesi ihtiyacı, sanayi sitelerinin eksikliği, trafik sorunu, göç durumu, ilçedeki yapı stoğu, kentsel dönüşüm ihtiyacı bulunan bölgeler, altyapı ihtiyaçları, imar planlamaları ve sektörel beklentilere ilişkin değerlendirmeler yer aldı.

Başkan Hamza Can, Mamak’ın Ankara’nın en hızlı büyüyen ilçelerinden biri olduğuna dikkat çekerek, “İlçemizin daha modern, güvenli ve yaşanabilir bir yapıya kavuşması adına sektör temsilcileri olarak üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız. Hazırladığımız raporla hem mevcut sorunları hem de çözüm önerilerimizi kamu kurumlarımızla paylaşmak istedik.” dedi.

“SİVİL TOPLUMUN KATKILARI ÖNEMLİ”

Kaymakam Mehmet Nabi Kaya ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarının ortak hareket etmesinin ilçenin gelişimine önemli katkılar sunduğunu ifade etti. Kaya, Mamak’ın gelişim sürecinde tüm paydaşların görüşlerinin önemli olduğunu belirtti.

Ziyaret, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.