Yenimahalle Belediyesi'nden Hayat Kurtaracak Adım

Yenimahalle Belediyesi Sivil Savunma Uzmanlığı tarafından 1999 yılında tamamen gönüllülerden oluşturulan 12 kişilik Yenimahalle Arama Kurtarma Timi(YENAR), bünyesine dahil ettiği 42 yeni personelle ağını genişletti.

Yaşam Yayın: 21 Mart 2023 - Salı - Güncelleme: 21.03.2023 19:14:00
Editör -
Okuma Süresi: 46 sn.
1237 okunma
Takip EtGoogle News

Bu kapsamda eğitime tabi tutulan toplam 54 kişilik yeni kadro, AFAD’tan alınacak akreditasyonun ardından profesyonel olarak ülke genelindeki tüm arama kurtarma çalışmalarında görev alabilecek.

Seminere yoğun ilgi

Yenimahalle Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen eğitim seminerinde Sivil Savunma Uzmanı Zübeyit Yücel, Yenimahalle Arama Kurtarma Timi’nin personellerine; doğal afet öncesi ve sonrasında yapılması gerekenler, ilk yardım, yangın, deprem, sel gibi doğal afetlerde arama kurtarma, tahliye, kıymetli evrakların korunması ve aile bireylerinde can kaybının önlenmesi gibi birçok konuda bilgi verdi.

Verilen eğitimin sonunda personellere, T.C İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’na akreditasyon başvurusu yapılacağının bilgisi verildi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.